5 maart 2020
Home Nieuws 95-jarige meneer Kroese geeft gastles met Mark Rutte

95-jarige meneer Kroese geeft gastles met Mark Rutte

Tweede Wereldoorlog veteraan deelt ervaringen met jongere generatie.

Foto's: Mediacentrum Defensie

De 95-jarige veteraan Frits Kroese ziet het nog steeds als zijn plicht om op scholen te vertellen over zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Woensdagmiddag 4 maart gaf hij een bijzondere gastles op het Vituscollege in Bussum.

Meneer Kroese staat nog altijd graag voor de klas. Deze keer mochten de derdejaars havoleerlingen van het Vituscollege luisteren naar zijn indrukwekkende verhaal.  Voor zijn les had Meneer Kroese een speciale gast uitgenodigd, namelijk minister-president Mark Rutte!

Rutte noemt het zeer waardevol dat veteranen hun verhaal delen met de jongere generatie: ”Verhalen als die van meneer Kroese mogen nooit vergeten worden. De vrijheid die we in Nederland genieten is niet vanzelfsprekend, het is belangrijk om deze boodschap te blijven doorgeven aan toekomstige generaties.”

Veteraan in de Klas

Veteraan in de Klas is het educatieve programma van het Veteraneninstituut. Leerlingen maken tijdens een gastles kennis met iemand die als militair diende tijdens een oorlog of vredesmissie. Het programma richt zich op groep 7 en 8 van het basisonderwijs, het gehele middelbaar, beroeps- en hoger onderwijs. Een gastles van Veteraan in de Klas sluit naadloos aan bij verschillende vakken. Klik hier voor meer informatie over Veteraan in de Klas.

Bekijk hier het fotoverslag van de gastles:

1 / 5 Meneer Kroese werd geheel in stijl vervoerd naar het Vituscollege in Bussum.
2 / 5 Voorafgaand aan de gastles genoten meneer Kroese en de minister-president samen van de lunch.
3 / 5 Meneer Kroese aan het woord tijdens de gastles.
4 / 5 Met behulp van minister-president Rutte beantwoordt meneer Kroese vragen van de leerlingen.
5 / 5 Na afloop van de gastles nog even met zijn allen op de foto!