11 september 2019
Home Nieuws Educatief programma in het teken van 75 jaar vrijheid

Educatief programma in het teken van 75 jaar vrijheid

Tip voor gemeenten: nodig een veteraan in de klas uit!

Dit jaar en in 2020 staan we stil bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Door het gehele land wordt er aandacht geschonken aan de historische gebeurtenissen én diegenen die grote offers hebben gebracht voor het behoud en het herwinnen van onze vrijheid. Gemeenten kunnen in het kader van 75 jaar vrijheid via het educatief programma ‘Veteraan in de Klas’ aandacht schenken aan het betekenisvolle werk van veteranen.

Breng geschiedenis tot leven
‘Veteraan in de Klas’ daagt leerlingen uit om zich in te leven in ervaringen en gevoelens van anderen. Veteranen van uiteenlopende oorlogen en vredesmissies vertellen op persoonlijke wijze over hun militaire ervaringen en brengen zo de geschiedenis tot leven. De lessen maken diepe indruk; leerlingen denken na over oorlogssituaties en thema’s als burgerschap en democratische waarden.

Het programma is beschikbaar voor diverse onderwijsgroepen: vanaf groep 7 en 8 van het basisonderwijs, het gehele middelbaar tot aan het beroeps- en hoger onderwijs. Een gastles is naadloos in te passen bij diverse vakken en opleidingen. De lessen worden door getrainde gastsprekers overal verzorgd, van scholen tot musea of op een historische plek in een stad. Samen zorgen we ervoor dat verhalen van veteranen doorverteld worden en dat we waarderen dat we in vrijheid leven!

Het programma ‘Veteraan in de Klas’ is het gehele jaar inzetbaar en wordt kosteloos aangeboden door het Veteraneninstituut.

Klik hier voor meer informatie