Home Educatie Overige instellingen

Overige instellingen

Samenwerkende musea & bijzondere projecten

Samenwerkende musea

Het educatieve programma ‘Veteraan in de Klas’ werkt samen met een aantal musea. Zo worden er in het Nationaal Militair Museum in Soest, het oorlogsmuseum in Overloon en in het Mariniers Museum in Rotterdam gastlessen georganiseerd in combinatie met een museumbezoek.

Andere samenwerkingspartners zijn onder andere IMC basis, Petje af, YMCA, Respect Education Foundation, Terug naar Westerbork.

Bekijk video

Bijzondere projecten

Een gastles van een veteraan is niet alleen voor jongeren interessant. Het persoonlijke verhaal van de veteraan -in combinatie met het dilemmaprogramma ‘Wat zou jij beslissen?’- kan ervoor zorgen dat mensen met elkaar in gesprek gaan.

Wat zou jij beslissen?

Elke veteraan moet tijdens een missie keuzes maken. Vaak moet er in korte tijd een beslissing worden genomen, die bepalend kan zijn voor leven of dood. Dit soort afwegingen en dilemma’s staan centraal in ‘Wat zou jij beslissen?’ Door het behandelen van de dilemma’s ervaart de groep hoe moeilijk dit is.
Ze oefenen kritische denkvaardigheden en zien de gevolgen van de verschillende keuzes, ook na de missie. Het dilemmaprogramma is een goede methode om met elkaar te discussiëren en debatteren. Het programma draagt bij aan meningsvorming en ethische bewustwording

Vraag hier een gratis gastles aan