4 september 2015
Home Nieuws Dutch Marines Rowing Challenge

Dutch Marines Rowing Challenge

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op 5 september 2015 beginnen ruim 140 mariniers in roeisloepen onder de Erasmusbrug aan een monstertocht.

De roeiers van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) gaan van 5 tot 12 september 2015 van Rotterdam, via Vlissingen naar Londen roeien, een afstand van 350 kilometer. Dit om de 350ste verjaardag van het Korps Mariniers te vieren.

Hiermee zamelen ze geld in voor mariniers die door missies, namens de Nederlandse samenleving, in de problemen zijn gekomen en tevens de nabestaanden van collega’s die zijn ontvallen.

Verbondenheid, Kracht & Toewijding

Verbondenheid, Kracht & Toewijding zitten bij elke marinier in het DNA. Dit maakt dat mariniers in staat zijn om bijzondere dingen te doen. Wat het extra bijzonder maakt is dat project voor oud-mariniers én actief dienende mariniers is die zich met elkaar en voor elkaar inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de andere collega’s die het nodig hebben of hun nabestaanden.

Tijdschema voor de overtocht:

 Zaterdag 5 september  Vertrek Rotterdam (Erasmusbrug)
 Zondag 6 september  Aankomst Vlissingen
 Maandag 7 september  Vertrek Vlissingen
 Zaterdag 12 september  Aankomst Londen (Tower Bridge)


Doneren

Met de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) zamelen ze geld in voor mariniers die in de problemen zijn gekomen en nabestaanden van collega’s die zijn omgekomen. Ongeacht of dit in emotionele, financiele of materiele hulp is. “Als mariniers hebben we nu eenmaal geleerd om ten alle tijden voor je buddy te zorgen en dat blijven we doen, ook na onze actieve diensttijd” aldus DMRC.

De opbrengsten van het project worden geschonken aan verschillende projecten waarbij mariniers in nood en nabestaanden van collega’s worden geholpen. Daarnaast ondersteunen ze charitatieve instellingen waarbij praktische hulp wordt geboden aan Nederlandse veteranen en zij die kampen met Posttraumatische Stress-stoornis.

Ook doneren? Klik hier!

Wij wensen alle deelnemers van Dutch Marines Rowing Challenge heel veel succes met dit prachtige initiatief.