Home » Diensten » Draaginsignes

Een draaginsigne weerspiegelt de waardering vanuit de samenleving voor dat wat een veteraan als militair heeft verricht of heeft moeten ondergaan. Een draaginsigne is geen officiële militaire onderscheiding. Wilt u meer weten over dit onderscheid, dan verwijzen wij u hiervoor naar het Handboek Onderscheidingen van het Ministerie van Defensie.

Het Veteraneninstituut speelt een rol bij het uitreiken van twee draaginsignes, een nagedachtenisoorkonde en -sculptuur en een Zilveren Roos voor partners van veteranen.

De Witte Anjer wordt steeds populairder als symbool voor waardering en respect voor Nederlandse veteranen. Klik hier voor meer informatie.

witte anjer logo 2015 v2

Draaginsigne Veteranen

Iedere veteraan die een veteranenpas aanvraagt, krijgt automatisch een Draaginsigne Veteranen toegestuurd. Het draaginsigne staat symbool voor de waardering voor het risicovolle werk dat veteranen in het verleden als militair in naam van de samenleving hebben verricht.


Zilveren roos

De ‘Zilveren Roos’ is een verzilverde broche, bedoeld als blijk van waardering van de uitgezonden militair voor die persoon die tijdens de uitzendperiode het meeste voor hem of haar heeft betekend.