Home » Diensten

Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening. Daarom biedt het Veteraneninstituut hen verschillende diensten aan.

Een van de hoekstenen van het veteranenbeleid is het bevorderen en uitdragen van erkenning voor veteranen. De aandacht en waardering vanuit de Nederlandse samenleving dragen sterk bij aan het gevoel van erkenning onder veteranen.

Veteranenloket

Voor alle informatie en vragen over de diensten van het Veteraneninstituut en haar partners kunt u ook terecht bij het Veteranenloket. Dat kan telefonisch op 088 334 00 00 of via info@veteranenloket.nl.

VL_Banner-728x90

Direct regelen

Regel hier uw veteranenzaken, zoals het aanvragen van een veteranenpas of treinkaartjes.


Draaginsignes

Een draaginsigne weerspiegelt de waardering vanuit de samenleving voor dat wat een veteraan als militair heeft verricht of heeft moeten ondergaan.


Veteranenpas

Dankzij de Veteranenpas krijgen veteranen korting op verschillende producten en diensten, zoals op museumbezoek, hotelovernachtingen, boeken, cd’s en dvd’s. Bekijk alle kortingen en aanbiedingen.


Checkpoint

Tijdschrift Checkpoint is hét blad voor en over veteranen met informatie over verschillende missies, ervaringen van veteranen, het laatste nieuws en diverse achtergrondverhalen.


‘Veteraan in de Klas’

Dit educatieve programma waarbij veteranen gastlessen verzorgen op scholen, wordt kosteloos aangeboden aan zowel het basisonderwijs (groep 7 en 8) als het voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs.


Interviewcollectie

Vijfhonderd interviews uit de collectie van het Interviewproject Nederlandse Veteranen zijn online te beluisteren. De collectie bevat biografische interviews die gehouden zijn met veteranen van alle conflicten en militaire missies waar Nederland bij betrokken was.