29 juli 2020
Home Nieuws Data Invictus Games 2021 bekend

Data Invictus Games 2021 bekend

29 mei tot 5 juni 2021 vinden de Invictus Games plaats in Den Haag.

De uitgestelde Invictus Games in Den Haag staan nu gepland van 29 mei tot 5 juni 2021. Het organiserend comité van de Invictus Games Den Haag 2020 heeft  in overleg met de Invictus Games Foundation besloten, om binnen de huidige Covid-19-maatregelen te werken, en de Games begin volgende zomer te plannen.

De Invictus Games zijn een belangrijke stap naar herstel voor alle deelnemers. De plannen zullen altijd de veiligheid en het welzijn van de fysiek en mentaal gewonden militairen en hun vrienden en familie voorop stellen. De aanwezigheid van speciale gasten en bezoekers zorgt voor een positieve sfeer op het evenement naast interactie met zowel de deelnemers als hun Friends & Family. Vanwege de huidige omstandigheden rond Covid-19, worden begeleiding en social distancing maatregelen zorgvuldig overwogen tijdens de voorbereiding van de Games.

Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games Den Haag 2020, zei: “Het Coronavirus en de effecten ervan beïnvloeden elk publiek massa-evenement. We zullen de Invictus Games veilig organiseren, voor de deelnemers, hun dierbaren en toeschouwers, waarin we moeten werken binnen de huidige Covid-19-maatregelen. We streven er nog steeds naar om veilige, verrassende en impactvolle Games te leveren.”

Benito Versluijs, deelnemer van het Nederlandse Invictus Games Team, zei: “Het was een grote teleurstelling dat de Invictus Games dit jaar niet konden plaatsvinden, maar ook begrijpelijk in de huidige situatie. Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan de Games in 2021. Al het harde werk en de inspanningen van de organisatie en de Nederlandse delegatie zijn nog steeds waardevol en een goede basis om te werken aan een nog mooier evenement in 2021. Samen met mijn teamgenoten, familie en vrienden zullen we onze onoverwinnelijkheid vieren en de Invictus Spirit tonen. Nu we een datum hebben waarop we ons kunnen concentreren, kan ik nieuwe doelen stellen en richting mei 2021 werken. Samen met het team plannen we de trainingsmomenten in, zodat we allemaal bereid zijn om onze kracht aan de wereld te tonen. “