Home Checkpoint Prikbord online

Prikbord online

Ben je op zoek naar een collega-veteraan? Verkoop je interessante spullen voor veteranen? Of wil je iets delen met veteranen? Via het Prikbord van Checkpoint Online deel je makkelijk je oproep.

Vul het formulier in en je bericht staat binnenkort op deze website.

Info gezocht over JJB Stempher

Ik ben op zoek naar de geschiedenis van mijn vader JJB Stempher, geb 14-09-1920 als OVW in 1945 bij de mariniersbrigade (2e of 2e BAT) via de USA in Indië geweest op Oost Java. Contact: Co Stempher, co.stempher@gmail.com of (062) 419-9969.

Boeken

Diverse boeken over Nederlands-indië. Neem contact op met dhr. Zijp via rolandzijp60@kpnmail.nl. - Ooggetuigen van de 2e wereldoorlog - Kijk op indonesië - Het leger van orde en vrede - Agressie 2 operatie kraai de vergeten beelden van de 2e - Politionele actie - Pioniers over zee - Westerling de eenling - Kijk op indonesië - Ter herinnering 1946 tot 2006 - De bloedigste oorlog - Het gebeurde in 1928

Deelname onderzoek

Het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) is op zoek naar (oud) militairen: Help de wetenschap door te gamen! In dit onderzoek leert men een complex spel, en wordt later getest op hoe goed ze dit spel nog kunnen spelen. Op deze manier probeert het NLR te voorspellen hoe vaak professionals in risicovolle, complexe omgevingen opnieuw een training nodig hebben. Nog niet overtuigd? Je kan een vakantie winnen! Neem voor vragen contact op met Jelke van der Pal via jelke.van.der.pal@nlr.nl of 088-5113779.

Gezocht

Voor een aflevering van het nieuwe RTL4-programma De Erfgenaam worden erfgenamen gezocht van de Indonesische vrouw Aldegonda Sikarti die met de Nederlandse KNIL-militair Jacobus Arts was getrouwd. De redactie is op zoek naar mensen die dit echtpaar hebben gekend tbv een mooi portret. Jacobus Arts wordt op 11 mei 1904 in Nijmegen geboren. In 1924 treedt hij in dienst bij de KNIL (Artillerie Constructie-Winkel N.I. 83439) waar hij bij zal blijven tot de opheffing van de KNIL in 1950. Hij is inmiddels getrouwd met Aldegonda Sikarti en samen gaan ze naar Nederland om zich te vestigen in Nijmegen. Heeft u Jacobus Arts gekend? Neem dan contact op met: Selina.boonstra@endemolshine.nl of bel 020 893 1254.

Fundraiser voor vereniging ten bate van veteranen

Uitgezonden worden is geen pretje, en menig veteraan houdt hier een schaafwondje aan over, een rugzakje, of hoe je het maar wilt noemen. Met onze vereniging willen wij veteranen weer wat bieden. De handboogvereniging richt zich op veteranen om hen weer de deur uit te krijgen en letterlijk te focussen en scherp te stellen op iets anders dan alle nare herinneringen en beelden die dit geeft in hun hoofd. Helpt u mee het leven van deze getraumatiseerde mensen te verbeteren en hen weer een doel te geven? Help veteranen door onze vereniging te steunen.

WW2 Dutch Liberation Pilgrimage

'In our fathers' footsteps' is a pilgrimage for the Canadian descendants of WW2 veterans. Are you the proud descendant of a Canadian WWII veteran who served in the Liberation of The Netherlands? Join our 75th anniversary pilgrimage, a spiritual, cultural, and educational event to honour these veterans, including a 60 km walk (over 3 days) along their routes. APRIL 29TH - MAY 11TH 2020.

prikbord-landrover-veteranen

UN laro door een veteraan voor veteranen

Langs deze weg wil ik (Bosnië Veteraan) geld inzamelen voor het restaureren en in originele staat (wit met UN stickers)terug brengen van een landrover LW88. Het doel is om deze landrover deel uit te laten maken van diverse evenementen waar het 1NL/BE transportbataljon aan deelneemt. Dit is een vereniging van veteranen die in Bosnië tijdens de oorlog humanitaire transporten heeft gereden voor de hulpbehoevende bevolking.

Dixielandband/Looporkest ALACARTE

Ook tijdens uw feest-herdenkingsevenement “75 bevrijding” kan Dixielandband/Looporkest “ALACARTE” een authentieke muzikale beleving toevoegen om de juiste sfeer te creëren. Gezellige en herkenbare Dixielandmuziek uit jaren ’30 ’40 helemaal passend bij uw thema. Dit alles verzorgt door een stel prima muzikanten in kostuum welke precies aansluit bij uw evenement. Voor vragen kunt u contact opnemen met Martin Kloet op 06-41215443.

stichting-hephaistos

Trauma verwerking met paarden

Stichting Hephaistos wil getraumatiseerde militaire- en politieveteranen (Hephaistostianen) en hun directe naaste(n) helpen bij de verwerking van hun trauma/trauma’s, door hen om te laten gaan/ te laten werken met paarden, hetzij als ruiter, koetsier, bijrijder - of geleider van een lastpaard, om zo hun fysieke of psychische klachten te verminderen. Dit jaar start een vervolgonderzoek naar het effect van werken met paarden op het welzijn van de deelnemers. Wil je deelnemen? Klik op de link voor alle voorwaarden en informatie.

Staan voor een veteraan

Help ons. Onze geliefde sergeant, echtgenoot en vader van een kindje van nog maar 2 jaar, overlijdt binnen een paar maanden aan een hersentumor. Als wij -als zijn peloton- niks doen komt zijn gezin na zijn overlijden in grote financiële problemen. Dat kan en mag niet gebeuren. Wij laten hen niet in de kou staan. Helpt u mee?

faces-of-groesbeek

Donateurs gezocht

In het kader van 75 jaar vrijheid organiseert stichting Faces to Graves op de Canadese militaire begraafplaats het evenement ''The faces of Groesbeek''. Alle, reeds beschikbare foto's worden geplaatst bij de graven, om u een indruk te geven van deze jonge mannen die hun leven verloren in de strijd om ons die vrijheid te bezorgen. Heeft u een foto of informatie? Neem dan contact op met info@facestograves.nl. Om dit evenement mogelijk te maken vraagt de stichting om uw bijdrage. Klik op de link om te kijken hoe u mee kunt helpen.

Wie heeft in 1947 t/m 1950 in Soerabaya gediend?

Wie heeft in 1947 t/m 1950 in Soerabaya gediend met Peter Trapman uit Hardinxveld Giessendam? Heb misschien halfzus in Indonesië ivm bezit van foto's. Neem contact op met L. Trapman via info@as-administraties.nl.

Max Schram zoekt zijn oude maten met rood erekoord uit voormalig Nederlands Nieuw-Guinea

Dpl Sld 1 Max Schram diende in 1962 bij 7 AFDLTLUA in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. Op 10 oktober 1962 ontving hij van Kapitein J.W. Dieleman het (rode) erekoord. Max is benieuwd of zijn oude maten die op of omstreeks deze datum ook het (rode) erekoord kregen nog leven en wil graag nog een keer met hen in contact komen. Max Schram is bereikbaar op 0227- 821244.