Home Checkpoint Prikbord online

Prikbord online

Ben je op zoek naar een collega-veteraan? Verkoop je interessante spullen voor veteranen? Of wil je iets delen met veteranen? Via het Prikbord van Checkpoint Online deel je makkelijk je oproep.

Vul het formulier in en je bericht staat binnenkort op deze website.

prikbord-landrover-veteranen

UN laro door een veteraan voor veteranen

Langs deze weg wil ik (Bosnië Veteraan) geld inzamelen voor het restaureren en in originele staat (wit met UN stickers)terug brengen van een landrover LW88. Het doel is om deze landrover deel uit te laten maken van diverse evenementen waar het 1NL/BE transportbataljon aan deelneemt. Dit is een vereniging van veteranen die in Bosnië tijdens de oorlog humanitaire transporten heeft gereden voor de hulpbehoevende bevolking.

Dixielandband/Looporkest ALACARTE

Ook tijdens uw feest-herdenkingsevenement “75 bevrijding” kan Dixielandband/Looporkest “ALACARTE” een authentieke muzikale beleving toevoegen om de juiste sfeer te creëren. Gezellige en herkenbare Dixielandmuziek uit jaren ’30 ’40 helemaal passend bij uw thema. Dit alles verzorgt door een stel prima muzikanten in kostuum welke precies aansluit bij uw evenement. Voor vragen kunt u contact opnemen met Martin Kloet op 06-41215443.

Zaterdag 29 februari: PTSS Zweethut ceremonie M/V

Denk je al een poosje na over de zweethut maar vind je het erg spannend? Heb je misschien vragen of twijfels? Uit onderzoek is gebleken dat de Natives na terugkeer van het front in de Vietnam oorlog en die volgens de traditionele gebruiken, veelvuldig de zweethut ingingen, alvorens terug te keren naar hun leven in de stam de enige groep Amerikanen was die zonder PTSS hun leven weer konden op pakken na de oorlog. Dat is de kracht van de zweethut. Natuurlijk zijn wij geen Natives maar we kunnen onszelf wel proberen en toestaan te helpen door aan een zweethut-ceremonie deel te nemen. Zweethutten zijn geen zweverige ceremonies maar juist heel aards. www.witwyfke.nl.

stichting-hephaistos

Trauma verwerking met paarden

Stichting Hephaistos wil getraumatiseerde militaire- en politieveteranen (Hephaistostianen) en hun directe naaste(n) helpen bij de verwerking van hun trauma/trauma’s, door hen om te laten gaan/ te laten werken met paarden, hetzij als ruiter, koetsier, bijrijder - of geleider van een lastpaard, om zo hun fysieke of psychische klachten te verminderen. Dit jaar start een vervolgonderzoek naar het effect van werken met paarden op het welzijn van de deelnemers. Wil je deelnemen? Klik op de link voor alle voorwaarden en informatie.

Staan voor een veteraan

Help ons. Onze geliefde sergeant, echtgenoot en vader van een kindje van nog maar 2 jaar, overlijdt binnen een paar maanden aan een hersentumor. Als wij -als zijn peloton- niks doen komt zijn gezin na zijn overlijden in grote financiële problemen. Dat kan en mag niet gebeuren. Wij laten hen niet in de kou staan. Helpt u mee?

faces-of-groesbeek

Donateurs gezocht

In het kader van 75 jaar vrijheid organiseert stichting Faces to Graves op de Canadese militaire begraafplaats het evenement ''The faces of Groesbeek''. Alle, reeds beschikbare foto's worden geplaatst bij de graven, om u een indruk te geven van deze jonge mannen die hun leven verloren in de strijd om ons die vrijheid te bezorgen. Heeft u een foto of informatie? Neem dan contact op met info@facestograves.nl. Om dit evenement mogelijk te maken vraagt de stichting om uw bijdrage. Klik op de link om te kijken hoe u mee kunt helpen.

Wie heeft in 1947 t/m 1950 in Soerabaya gediend?

Wie heeft in 1947 t/m 1950 in Soerabaya gediend met Peter Trapman uit Hardinxveld Giessendam? Heb misschien halfzus in Indonesië ivm bezit van foto's. Neem contact op met L. Trapman via info@as-administraties.nl.

Max Schram zoekt zijn oude maten met rood erekoord uit voormalig Nederlands Nieuw-Guinea

Dpl Sld 1 Max Schram diende in 1962 bij 7 AFDLTLUA in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. Op 10 oktober 1962 ontving hij van Kapitein J.W. Dieleman het (rode) erekoord. Max is benieuwd of zijn oude maten die op of omstreeks deze datum ook het (rode) erekoord kregen nog leven en wil graag nog een keer met hen in contact komen. Max Schram is bereikbaar op 0227- 821244.