Home Checkpoint Prikbord online

Prikbord online

Ben je op zoek naar een collega-veteraan? Verkoop je interessante spullen voor veteranen? Of wil je iets delen met veteranen? Via het Prikbord van Checkpoint Online deel je makkelijk je oproep.

Vul het formulier in en je bericht staat binnenkort op deze website.

Veteranen gezocht

Bent u veteraan en wilt u een ervaring met ons delen? Omroep Ongehoord Nederland is voor het nieuwe programma “de Veteraan” op zoek naar mannen en vrouwen die ons land hebben gediend waar ook ter wereld. Wij zijn benieuwd naar uw verhaal over kameraadschap, tijdverdrijf of dankbaarheid. Maar ook over spanning, angst, dood, wroeging, de thuiskomst en het onbegrip. U kunt uw reactie sturen naar: info@ongehoordnederland.nl onder vermelding van: de Veteraan t.a.v. Mary van de Laak (uw gastvrouw en veteraan) Of via een brief: Omroepvereniging Ongehoord Nederland t.a.v. Mary van de Laak Postbus 12830 1100 AV Amsterdam

De verstekeling - van Sorong naar Rotterdam

Boek De verstekeling - van Sorong naar Rotterdam, door Eddy Korwa. Eddy (1940) is een Papoea, geboren en opgegroeid in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. De Nederlandse belofte over een vrij en onafhankelijk West-Papua werd in 1962 ruw verbroken met de overgang van Nederland naar Indonesië. Eddy kon dat niet accepteren. Hij verzette zich van meet af aan tegen de nieuwe machthebbers, kwam daardoor in de problemen en moest voor zijn eigen veiligheid zijn land verlaten. Hij vluchtte in 1964 als verstekeling aan boord van een Nederlands vrachtschip. Een gewaagde onderneming, die hij zonder de hulp van zijn grote vriend Leo niet zou hebben gered. Eddy bouwde in Nederland een nieuw bestaan op. Hij werkte als chauffeur en als bewaker bij defensie, maar de strijd voor gerechtigheid en een onafhankelijk West-Papua is zijn hele leven centraal blijven staan. Het boek komt uit in augustus 2020, maar is nu al te bestellen in de voorverkoop. Prijs normale verkoop: 21,00 Euro Prijs in de voorverkoop: 17,50 Euro

Wie kent soldaat PH Maarleveld?

N 102005 HQ coy 1-3 Aldershot en N 260418001 KNLV Java Bandoeng. Peter Maarleveld heeft in Rotterdam gewoond, is in 1945 gelegerd in Head Quarters in Rheidt bij Munchen Gladbach, Heerlen, Tegelen, en is via Oostende naar Engeland gegaan, waarna verder naar Nederlands Indië. Ik heb brieven van hem gevonden geschreven in de jaren 1945 en 1946 in Nederlands Indië in de nalatenschap van mijn tante. Ik vraag mij af of er mensen of nabestaanden zijn die hem kennen. Contact via dinabrezet@gmail.com.

Info gezocht over JJB Stempher

Ik ben op zoek naar de geschiedenis van mijn vader JJB Stempher, geb 14-09-1920 als OVW in 1945 bij de mariniersbrigade (2e of 2e BAT) via de USA in Indië geweest op Oost Java. Contact: Co Stempher, co.stempher@gmail.com of (062) 419-9969.

Boeken

Diverse boeken over Nederlands-indië. Neem contact op met dhr. Zijp via rolandzijp60@kpnmail.nl. - Ooggetuigen van de 2e wereldoorlog - Kijk op indonesië - Het leger van orde en vrede - Agressie 2 operatie kraai de vergeten beelden van de 2e - Politionele actie - Pioniers over zee - Westerling de eenling - Kijk op indonesië - Ter herinnering 1946 tot 2006 - De bloedigste oorlog - Het gebeurde in 1928

Wie heeft in 1947 t/m 1950 in Soerabaya gediend?

Wie heeft in 1947 t/m 1950 in Soerabaya gediend met Peter Trapman uit Hardinxveld Giessendam? Heb misschien halfzus in Indonesië ivm bezit van foto's. Neem contact op met L. Trapman via info@as-administraties.nl.

Max Schram zoekt zijn oude maten met rood erekoord uit voormalig Nederlands Nieuw-Guinea

Dpl Sld 1 Max Schram diende in 1962 bij 7 AFDLTLUA in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. Op 10 oktober 1962 ontving hij van Kapitein J.W. Dieleman het (rode) erekoord. Max is benieuwd of zijn oude maten die op of omstreeks deze datum ook het (rode) erekoord kregen nog leven en wil graag nog een keer met hen in contact komen. Max Schram is bereikbaar op 0227- 821244.