Home Checkpoint Over Checkpoint

Over Checkpoint

Checkpoint is hét magazine voor en over veteranen.

In het 76 pagina’s tellende tijdschrift vindt u informatie over verschillende missies, ervaringen van veteranen, het laatste nieuws en diverse achtergrondverhalen over militaire missies vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden.

Ook staan in het tijdschrift tal van speciale aanbiedingen voor houders van de Veteranenpas, zoals kortingen op reizen, boeken, dvd’s en meer. Checkpoint is gratis voor veteranen en is zowel digitaal als op papier te lezen.

Veteranen uit dienst ontvangen de papieren Checkpoint automatisch thuis. Veteranen in dienst – die hun gegevens in PeopleSoft hebben gedeeld met het Veteraneninstituut – ontvangen ook de Checkpoint op papier. Weduwen en weduwnaars van veteranen kunnen de Checkpoint kosteloos blijven ontvangen, neem daarvoor contact op via info@veteraneninstituut.nl. Geen veteraan maar wel de Checkpoint lezen? Dan kunt u zich abonneren. Stuur een e-mail naar veteraneninstituut@emdejong.nl.  Een jaarabonnement op de papieren versie van Checkpoint kost € 18,50 voor 8 nummers.

Meest gestelde vragen

Hoe log ik in om de digitale Checkpoint te bekijken?
Je logt in met je Veteranenpas- of PeopleSoftnummer als inlognaam en als wachtwoord Checkpoint (met hoofdletter!). Mocht dit niet lukken, meld dit dan door een e-mail te sturen naar info@veteraneninstituut.nl. Het overzicht van alle digitale Checkpoint uitgaves is hier te vinden.

Voor welke besturingssystemen is de digitale Checkpoint geschikt?
De digitale versie van Checkpoint kan gelezen worden in webbrowsers die Flash ondersteunen.

Wat is het verschil tussen de papieren en de digitale Checkpoint?
Qua inhoud zijn de papieren Checkpoint en de digitale Checkpoint gelijk, maar de digitale Checkpoint biedt multimediale extraatjes, zoals filmpjes en geluidsfragmenten. Ook kunt u links aanklikken.

Wat is Checkpoint Online?
Op de Checkpoint Online pagina is een selectie van artikelen en rubrieken te vinden uit de nieuwste Checkpoint uitgave en extra content in de vorm van onder andere een podcastserie. Alle edities van Checkpoint Online zijn op de website terug te vinden in het archief.

Ik wil de papieren Checkpoint opzeggen. Waar kan ik dat doen?
Klik hier om de papieren Checkpoint opzeggen.

Hoe kom ik aan treinkaartjes als ik geen papieren Checkpoint meer ontvang?
Die kun je via e-mail aanvragen. Stuur een e-mail naar info@veteraneninstituut.nl met je vraag en contactgegevens.