Home » Nieuws » Checkpoint: het decembernummer 2018 is uit! 11 december 2018

In de laatste Checkpoint van 2018 gaat het onder meer over geuren, smaken, beelden, geluiden, aanrakingen. Zintuigen dus. Zintuigelijke impressies zijn noodzakelijk om op te merken wat er in je omgeving gebeurt. Vijf veteranen vertellen over missies waaraan zij deelnamen en staan stil bij de zintuigelijke herinneringen die ze hieraan hebben (pag. 8).

De zintuigen worden ook geprikkeld door het Checkpoint Kerstdiner! Voor het eerst is er een Checkpoint Kerstdiner gehouden, op Landgoed de Zwaluwenberg. Acht veteranen zijn, na loting, uitgenodigd aan de kerstdis. Vijf defensiekoks hebben de sterren van de hemel gekookt. Een kort verslag en de recepten (do try at home!) vindt u op pagina 28. De recepten én de aftermovie vind je hier!

Verder vertelt Matthijs Geutjes in de rubriek Ooggetuige over hoe hij in Uruzgan als forward air controller wordt gered door Nederlandse Apaches. Is er een interessant artikel over militaire keuringen door de jaren heen en worden in Actuele Missie de uitzendingen in Libanon onder de loep genomen.

In ‘Ik heb … een missie’ vertellen drie veteranen over hun goede voornemens voor 2019. Machteld Bots-Bottinga (cover) gaat voor Warchild de Kililmanjaro beklimmen.

Veel leesplezier!

Log in met uw veteranenpasnummer en wachtwoord Checkpoint (met hoofdletter C)

Checkpoint-4-2019

Vragen over de digitale checkpoint?
Klik hieronder voor een overzicht van de meest gestelde vragen.