21 oktober 2020
Home Nieuws Brothers in arms

Brothers in arms

Eenmaal terug van de missie groeide de vriendschap tussen Hans en Dick.

Ze woonden allebei in Raalte en werden beiden uitgezonden naar de Sinaï. Pas terug in Nederland ontstond een hechte vriendschap tussen Hans Woolderink en Dick Middendorp.

Hans over Dick:

Wat typeert jullie vriendschap?
Soms zien we elkaar een poosje niet en dan weer regelmatig wel. We weten dat we altijd bij elkaar aan kunnen komen voor wat dan ook, kop koffie of een pilsje. Als er iets is, dan kunnen we altijd een beroep doen op elkaar.

Wat is het leukste dat jullie samen hebben meegemaakt?
De Nijmeegse Vierdaagse volbrengen, elkaar wel leren kennen en elkaar tot het eind blijven steunen zijn wel hoogtepunten.

Wanneer ben je blij ben met Dick in je leven?
Als er iets is, als er iets persoonlijks speelt, dan is Dick er voor mij en kan ik mijn verhaal aan hem kwijt. Maar ook doen we de leuke dingen met elkaar zoals samen naar festivals gaan, een biertje doen en kletsen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie elkaar blijven zien?
We bellen of sturen een appje voor een kop koffie of een biertje. Ook met de verjaardagen komen we ook altijd bij elkaar. En we hebben natuurlijk een grote  voorliefde voor het motor rijden.

Wat maakt jullie zo hecht?
We laten elkaar in de waarde en accepteren elkaar zoals we zijn. We oordelen niet zo snel over elkaar, maar indien nodig is er wel ruimte om elkaar commentaar te geven.

Wat hebben jullie met elkaar gemeen?
De liefde voor onze kinderen en het familiegevoel. We zijn geïnteresseerd in het wel en wee over en weer.

Dick over Hans:

Wat typeert jullie vriendschap?
We denken over veel onderwerpen hetzelfde.

Wat is het leukste dat jullie samen hebben meegemaakt?
Dat was de Nijmeegse vierdaagse die we in 2003 samen gelopen hebben. Ik verwacht dat we dit in de toekomst nog wel eens gaan doen.

Wanneer ben je blij met deze Hans in je leven?
Ik ben blij met Hans als we onverwachts bij elkaar binnenlopen en dan alles met elkaar kunnen bespreken.

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie elkaar blijven zien?
Dat is in ons geval niet zo moeilijk, we wonen namelijk dicht bij elkaar in de buurt. We komen elkaar dus ook regelmatig spontaan tegen in de supermarkt of bij ons in het dorp. Verder spreken we met regelmaat af met andere vrienden voor een gezellige middag of avond.

Verder worden er in Raalte, het dorp waar we wonen, regelmatig feesten en festivals georganiseerd zoals carnaval, Ribs & Blues, de Stoppelhaene en het bierfestival. En het is meer regel dan uitzondering dat we daar samen naar toe gaan.

Wat maakt jullie zo hecht?
Wat ons hecht maakt zijn de levensgebeurtenissen die we samen hebben meegemaakt, zoals vakanties, huwelijk, scheiding, geboorte en kinderen.

Wat hebben jullie met elkaar gemeen?
Zoals eerder aangegeven denken we over veel zaken hetzelfde. En als er iets is, wat dat ook, kan ik bij hem terecht. En dan natuurlijk vinden we elkaar ook in onze grote hobby het motorrijden.