21 juli 2020
Home Nieuws Fotoreportage: Fit & vrij

Fotoreportage: Fit & vrij

Van stormbaan tot marcheren, van opdrukken tot scherpschieten. Militairen houden van een uitdaging. En van sport, beweging en spel.

Fysieke fitheid en mentale weerbaarheid zijn noodzakelijk om eenheden en individuen wereldwijd in te zetten. Daarom moeten militairen over een goede conditie beschikken. De conditie wordt gekeurd voordat de loopbaan bij Defensie start. Maar ook daarna, eenmaal in dienst, blijft sport een belangrijk onderdeel. Het sporten wordt op verschillende niveaus, disciplines en inzet uitgevoerd. Van internationale militaire wedstrijdsport tot een sportdag op de kazerne, van een hardloopwedstrijd op eigen initiatief tot de Invictusgames. Allemaal hebben ze gemeen dat met sport de eigen grenzen worden verkend.

1 / 10 Een groepje militairen tijdens het hardlopen (ca. 1925).
2 / 10 Een proef tijdens de hondenbiathlon op de Vliegbasis Woensdrecht (september 2006).
3 / 10 De mannen en vrouwen van SFIR spelen een potje volleybal (april 2004).
4 / 10 'Piratenvoetbal' op het Marinevliegkamp Morokrembangan, Soerabaja (eind 1933).
5 / 10 Sportdag op de Kader School Infanterie, gevestigd op de Isabella kazerne in Den Bosch (Vught) (voorjaar 1964).
6 / 10 Een groep deelnemers aan een militaire gymnastiekcursus poseert met een boomstam in een natuurbad (1925).
7 / 10 Internationale Seaweek, georganiseerd door het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS), op het Amstelmeer. De zeilboten waarmee wordt gevaren zijn Centaurs van de Marine Watersport Vereniging (MWV). De wedstrijdleiding zit aan boord van een marineschouw (juni 1988).
8 / 10 Bivak van het B-eskadron van 101 Tankbataljon op het oefenterrein La Courtine(FR) een beeld dat aantoont hoe warm het in midden Frankrijk kan zijn. Deze militairen zijn bezig met een militaire sportles: het zogenaamde terreinwerk (1964).
9 / 10 Ook in Kamp Holland in Uruzgan, Kamp Holland, wordt er tijd vrij gemaakt voor sport en ontspanning (maart 2007).
10 / 10 Voetballende militairen bij Tyr Barracks, Libaonon (ca. 1980).