24 mei 2019
Home Nieuws Betekenisvol bezoek aan Lourdes

Betekenisvol bezoek aan Lourdes

Een impressie van de Internationale Militaire Bedevaart.

Van 17 tot en 19 mei vond de  Internationale Militaire Bedevaart naar Lourdes plaats. Vanuit de hele wereld ontmoetten militairen en veteranen elkaar in het Zuid-Franse bedevaartsoord.Tijdens het bezoek staan bezinning en kameraadschap centraal. Dit jaar werd er voor de 61e keer afgereisd naar Lourdes, met het thema ‘’Zoek de vrede en streef die na’’.

De Nederlandse delegatie bestond uit 300 militairen, veteranen, bewoners van Bronbeek en familieleden. Voor het eerst deed ook een Nederlandse minister mee aan de pelgrimage: minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten was nagenoeg het hele weekend aanwezig.

lourdes-militaire-bedevaart-2019-veteranen Alle veteranen die deelnamen aan de reis naar Lourdes.

De deelnemers konden gedurende de twee dagen een divers programma volgen. Naast het afleggen van de Kruisweg werden er heiligdommen bezocht en missen bijgewoond.  Daarnaast was er ook veel ruimte voor muziek, onder andere het Regimentsfanfare Grenadiers en Jagers gaf een concert. Tot slot maakten een internationale sportwedstrijd en dodenherdenking deel uit van het bezoek. Voor (oud)militairen en veteranen is een bezoek aan Lourdes betekenisvol. De bijzondere locatie en ontmoetingen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Velen reizen per vliegtuig of bus af naar Lourdes, sinds 2006 is het mogelijk de reis per motor af te leggen. De motorbedevaart van 2019, zo’n 50 motorrijders,  arriveerden gisteren weer in Nederland.