1 februari 2016
Home Nieuws Arnhem krijgt grootste opvang veteranen van Nederland

Arnhem krijgt grootste opvang veteranen van Nederland

In een leegstaande kantoorpand van elektriciteitsbedrijf Tennet op bedrijvenpark Arnhems Buiten komt het grootste inloophuis voor veteranen van Nederland. Het krijgt ook een vleugel voor noodopvang van oud-militairen.

Het complex van 3.500 vierkante meter wordt vanaf het weekeinde van 30 en 31 januari geschikt gemaakt als ontmoetingscentrum voor oud-militairen, die ervaringen over vredesmissies met elkaar willen delen. Het omvat een bedrijfskantine, professionele keuken, ontvangstruimte, eetzaal, vergaderruimten, tientallen kamers én een sporthal. Ook is in het nieuwe inloophuis plaats voor dagbesteding, een kledingbank en een speelgelegenheid voor kleine kinderen. Eveneens is het plan om een eigen voedselbank op te zetten.

Aparte vleugel

Het inloophuis krijgt een aparte vleugel met minimaal 5 kamers voor de opvang van veteranen in nood. “De opvangcapaciteit kan probleemloos worden verdubbeld”, zegt Jeroen Ekkelenkamp, secretaris van de stichting Veteranen Inloophuis Arnhem. Het is 7 keer zo groot als het vorige inloophuis, een oude kerk, aan de Willem Barentszstraat in Arnhem.

Bron: Gelderlander