Tour of Freedom in Concert

Tijdens de concertreeks “Tour of Freedom in Concert” viert de Fanfare Bereden Wapens samen met de zangeressen van “Les Chouettes” …

Tijdens de concertreeks “Tour of Freedom in Concert” viert de Fanfare Bereden Wapens samen met de zangeressen van “Les Chouettes” de vrijheid! In een programma met muziek van 1945 tot nu neemt het orkest u mee van D-Day tot nu, bijna 75 jaar later. Hoe kwam de vrijheid tot stand, wat hebben veteranen betekend om deze vrijheid te verkrijgen? Hoe bewaken we deze vrijheid en welke rol spelen jonge veteranen daarbij? Het belooft een totaalprogramma te worden van teksten, beelden, muziek en zang, een concert dat u niet mag missen: Tour of Freedom in Concert!

Speciale voorstelling voor veteranen met voorafgaand een meet and greet.

 

Op zaterdag 13 juli 2019 komen de veteranen om 14.00u weer bijeen in het Zwijnshoofd, te Bergen op Zoom. Op deze maandelijkse bijeenkomst halen zij onder het genot van een drankje herinneringen op,
wisselen ervaringen uit of praten elkaar gewoon weer gezellig bij. Daarbij zijn partners en verdere familieleden altijd welkom.

Dit keer is er een voordracht door Irene van Kemenade in het kader van de Slag om de Schelde. Tevens zal Frans de Vos Voorzitter  van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal de festiviteiten die in oktober 2019
plaatsvinden toelichten.

Graag voor 1 juli 2019 uw aanwezigheid doorgeven via info@veteranenboz.nl

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden; consumpties zijn voor eigen rekening.

Deze bijzondere taptoe vindt plaats na afloop van de Nederlandse Veteranendag. Op initiatief van de International Military Music Society (IMMS), in het kader van het jubileum 200 jaar Militaire Muziek.

Deelnemers zijn alle door defensie erkende reünisten- en vrijwillige muziekkorpsen. Het is een uniek evenement, want het is nog niet eerder voorgekomen dat deze korpsen gezamenlijk in één evenement te zien en te horen zijn. Het programma van TAPTOE BINNENHOF is opgebouwd uit de traditionele taptoe elementen als openingsfanfare, finale met koraal, taptoesignaal en volkslied. Daarnaast zijn er individuele optredens van de diverse orkesten en een gezamenlijk  optreden van de tamboerkorpsen. Hierbij wordt door de twee gardekorpsen eveneens  aandacht gegeven aan het jubileum 190 jaar Garde Grenadiers en Jagers.

Het Binnenhof is in principe vrij toegankelijk tot een maximaal aantal bezoekers. Er is een beperkt aantal staanplaatsen langs de dranghekken tussen de tribunes. Wilt u zeker zijn van toegang en een zitplaats dan is er een speciale tribune beschikbaar. De tickets kunnen worden besteld via Eventbrite.

 

Op woensdagavond 26 juni om 20.30 uur spelen maar liefst twee militaire orkesten in het theater aan het Spui.

De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers start met stukken uit ‘200 jaar Militaire Muziek.’ Na de pauze vervolgt de Fanfare Bereden Wapens met een deel van hun nieuwe concert ’Tour of Freedom’ dat het thema ‘75 jaar Vrijheid’ belicht.

Het dubbelconcert sluit aan op de Haagse Veteranenontvangst in het Atrium van het stadhuis en is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Den Haag, veteranen en niet-veteranen. Toegang na opgave via Inschrijving Anjerconcert op vertoon van de ontvangen bevestiging van uw inschrijving in uw mailbox.

25 juli 2019: Bijzondere Sunset March voor Individueel Uitgezonden Militairen

Sunset March is sinds 2014 een dagelijkse mars van veteranen over de Nijmeegse Stadsbrug “De Oversteek”. Op de plaats van stadsbrug De Oversteek zijn 48 Amerikaanse soldaten gesneuveld tijdens de heroïsche Waaloversteek van 20 september1944 . De verlichting op deze nieuwe stadsbrug is speciaal. Ter nagedachtenis van de gesneuvelden zijn er 48 paren straatlantaarns die bij zonsondergang paar na paar in wandeltempo aan gaan, zodat de veteraan met de verlichting “mee kan lopen”. De dagelijkse ceremonie van veteranen is een eerbetoon aan de gesneuvelden, maar ook aan de huidige generatie veteranen. Voor nadere info omtrent de Sunset March zie: www.sunsetmarch.nl

Dit jaar viert Nijmegen 75 jaar bevrijding. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met Stichting Sunset March 75 bijzondere Sunset Marches. De Sunset March op 25 juli is daar één van. In dat kader zal ook door een professionele fotograaf een groepsfoto worden gemaakt en deze kan door iedere deelnemer aangeschaft worden en zal eveneens in een later dit jaar te verschijnen boek over 5 jaar Sunset March en 75 Bijzondere Sunset Marches worden gepubliceerd.

Voor individueel uitgezonden militairen bestaan geen specifieke reünieverbanden of veteranenorganisaties. Toch hebben zij ook wel eens behoefte om met mensen van gedachten te wisselen die onder vergelijkbare omstandigheden zijn uitgezonden. Maak van deze gelegenheid gebruik.

Heeft u interesse om mee te lopen? Het is een kans om gelijkgestemden te ontmoeten of het met maten van “toen” te beleven. Geef u op via individueel25juli@gmail.com . Op een later tijdstip, ongeveer eind juni, zullen dan details betreffende de Bijzondere Sunset March aan u worden verzonden.

 

“Op zaterdag 15 juni 2019 , van 10.00 t/m 14.00 uur, houdt het Veteranen Contact Dalfsen haar

jaarlijkse contactdag in restaurant Madrid, Tolhuisweg 5, Dalfsen (Hessum)

contact en opgave ; veteranencontact in de gemeente Dalfsen

Th.Klein 06-51365466

veteranencontact.dalfsen@gmail.com

voor meer informatie zie website

Voor meer informatie https://www.walk4veterans.nl/

Voor meer informatie https://www.walk4veterans.nl/

voor meer informatie:

https://liberation040.nl/

Tijdens de open dagen van de Luchtmacht worden er vele shows en demonstraties gegeven. Vanwege de ingezette vliegtuigen hebben de Luchtmachtdagen een zeer spectaculair karakter met hoge snelheden, harde geluiden en ongelooflijk stijlvolle manoeuvres. Wat je zoal kunt verwachten zijn:

  • Straaljagers, gevechtshelikopters, reddingshelikopters en andere vliegtuigen die vliegshows en demonstraties geven;
  • Luchtvaartmaterieel bekijken;
  • Een kijkje achter de schermen bij de Luchtmacht;
  • Een interactief programma waaraan bezoekers ook deel mogen nemen;
  • Informatie over werken bij de Luchtmacht (bijvoorbeeld als piloot, luchtverkeersleider of in een technische functie).

Wil je op 6 september de laatste 100 kilometer mee fietsen met deze Wounded Warriors Life Ride: “Ter Ere van de Irene Brigade”?

Laat dan vóór 31 juli a.s. weten dat je interesse hebt via WWLR2019@ride2livelife.nl. Je ontvangt dan een mail met alle informatie!

Klik hier voor de route en informatie over het inschrijfgeld.