Inloopmiddag voor vrouwelijke veteranen

Inloopmiddag van Thuisbasis de Klaproos Ben je vrouwelijke veteraan en heb je zin en tijd om samen met andere vrouwelijke …

Inloopmiddag van Thuisbasis de Klaproos

Ben je vrouwelijke veteraan en heb je zin en tijd om samen met andere vrouwelijke veteranen kennis te maken en te onderzoeken welke themabijeenkomsten bij je zouden passen of welke onderwerpen jouw interesse hebben om met elkaar van gedachten te wisselen? Dan ben je op deze middag van harte welkom in de Betuwe (omgeving Tiel). Opgave vóór 7 september via mailadres: thuisbasisdeklaproos@gmail.com Na opgave ontvang je de aanvullende informatie over de inloop.

Ben je veteraan én karpervisser? Geef je dan samen met je vismaat op voor de 5-daagse karperviswedstrijd eind augustus in Eesterga. Er is plaats voor 7 koppels. Deelname aan deze wedstrijd bedraagt 215 euro p.p., BBQ en koffie bij aankomst en vertrek. De hoofdprijs is voor het koppel dat de zwaarste vis vangt.

Het Veteraneninstituut staat dit jaar stil bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd is en dat we sindsdien in vrijheid leven. Op donderdag 29 augustus 1939 begon de algemene mobilisatie van de Nederlandse krijgsmacht. Weer acht maanden later kwam er tijdelijk een einde aan onze vrijheid. Voor het behoud en het herwinnen van onze vrijheid, hebben velen grote offers gebracht. Sommigen van hen kunnen we, 80 jaar na de mobilisatie, nog eer betonen en zijn daarom door het Veteraneninstituut persoonlijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst. De bijeenkomst kent daarom een besloten karakter.

foto: ANP

Locatie: Witte Raaf, Marine Kazerne Willemsoord, Nieuwe Haven te Den Helder

Informatie is te vinden op www.bravozulu.nl

 

Verdere informatie volgt.

Contactpersonen:

Gerard Boink, voorzitter Veteranencomité Oost Gelre Gerard Boink gerard.boink@gmail.com
Ingrid Rondeel, Bestuurssecretariaat Gemeente Oost Gelre i.rondeel@oostgelre.nl

Tijdens de concertreeks “Tour of Freedom in Concert” viert de Fanfare Bereden Wapens samen met de zangeressen van “Les Chouettes” de vrijheid! In een programma met muziek van 1945 tot nu neemt het orkest u mee van D-Day tot nu, bijna 75 jaar later. Hoe kwam de vrijheid tot stand, wat hebben veteranen betekend om deze vrijheid te verkrijgen? Hoe bewaken we deze vrijheid en welke rol spelen jonge veteranen daarbij? Het belooft een totaalprogramma te worden van teksten, beelden, muziek en zang, een concert dat u niet mag missen: Tour of Freedom in Concert!

Speciale voorstelling voor veteranen met voorafgaand een meet and greet.

 

Sinds de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944 wordt dit elk jaar op grootse wijze gevierd. Niet alleen de Britse en Amerikaanse oud-strijders, maar ook alle veteranen die door Nederland in zowel binnen als buiten het Koninkrijk in oorlogs- en crisis-omstandigheden zijn ingezet worden hierbij geëerd. Velen zijn hierbij gesneuveld. Wij willen de herinnering in stand houden. Vrede en Veiligheid is immers niet vanzelfsprekend!

Sinds de opening van de Treffer in 2008 geven wij elk jaar op 18 september de veteranen de gelegenheid om voorafgaande aan het defilé bij elkaar te komen. Wij bieden u dan een hapje en een drankje. U kunt zich voorbereiden op het defilé, de tentoonstelling bekijken en wat kletsen met andere veteranen.

Om 19:30 uur begint het defilé, maar om circa 18:30 uur gaan wij in marsformatie naar het verzamelpunt in het centrum (circa 400 meter). Na het defilé is er voor alle deelnemers een receptie (vooraf aanmelden) in het stadhuis.

Aanmelden via: info@svbzo.nl of 06-57 15 43 79 (Eric)

Veteranen Inloophuis ‘De Treffer’
Smitstraat 17, 5611 HM Eindhoven
Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost

Er vindt o.a. een herdenking plaats van een neergestort gevechtsvliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de familie van de toenmalige Belgische piloot zal aanwezig zijn.

Ook zal de Sgt Wilsons army band  optreden tijdens een gezellig samenzijn onder het genot van een borrel.

Op zaterdag 13 juli 2019 komen de veteranen om 14.00u weer bijeen in het Zwijnshoofd, te Bergen op Zoom. Op deze maandelijkse bijeenkomst halen zij onder het genot van een drankje herinneringen op,
wisselen ervaringen uit of praten elkaar gewoon weer gezellig bij. Daarbij zijn partners en verdere familieleden altijd welkom.

Dit keer is er een voordracht door Irene van Kemenade in het kader van de Slag om de Schelde. Tevens zal Frans de Vos Voorzitter  van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal de festiviteiten die in oktober 2019
plaatsvinden toelichten.

Graag voor 1 juli 2019 uw aanwezigheid doorgeven via info@veteranenboz.nl

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden; consumpties zijn voor eigen rekening.

Deze bijzondere taptoe vindt plaats na afloop van de Nederlandse Veteranendag. Op initiatief van de International Military Music Society (IMMS), in het kader van het jubileum 200 jaar Militaire Muziek.

Deelnemers zijn alle door defensie erkende reünisten- en vrijwillige muziekkorpsen. Het is een uniek evenement, want het is nog niet eerder voorgekomen dat deze korpsen gezamenlijk in één evenement te zien en te horen zijn. Het programma van TAPTOE BINNENHOF is opgebouwd uit de traditionele taptoe elementen als openingsfanfare, finale met koraal, taptoesignaal en volkslied. Daarnaast zijn er individuele optredens van de diverse orkesten en een gezamenlijk  optreden van de tamboerkorpsen. Hierbij wordt door de twee gardekorpsen eveneens  aandacht gegeven aan het jubileum 190 jaar Garde Grenadiers en Jagers.

Het Binnenhof is in principe vrij toegankelijk tot een maximaal aantal bezoekers. Er is een beperkt aantal staanplaatsen langs de dranghekken tussen de tribunes. Wilt u zeker zijn van toegang en een zitplaats dan is er een speciale tribune beschikbaar. De tickets kunnen worden besteld via Eventbrite.

 

Op woensdagavond 26 juni om 20.30 uur spelen maar liefst twee militaire orkesten in het theater aan het Spui.

De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers start met stukken uit ‘200 jaar Militaire Muziek.’ Na de pauze vervolgt de Fanfare Bereden Wapens met een deel van hun nieuwe concert ’Tour of Freedom’ dat het thema ‘75 jaar Vrijheid’ belicht.

Het dubbelconcert sluit aan op de Haagse Veteranenontvangst in het Atrium van het stadhuis en is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Den Haag, veteranen en niet-veteranen. Toegang na opgave via Inschrijving Anjerconcert op vertoon van de ontvangen bevestiging van uw inschrijving in uw mailbox.

Aanmelden voor de Veteranendag kan tot uiterlijk 17 juni 2019. Voor vragen over deze aanmelding kunt u mailen naar veteranendag@rotterdam.nl.