26 november 2019
Home Agenda GECANCELED -Veteranendag Oldenzaal

Veteranendag Oldenzaal

Kom naar de Oldenzaalse veteranendag 2020!

04 april 2020
Stadhuis Oldenzaal
13.00 uur - 18.00 uur

De Oldenzaalse veteranendag 2020 is een jaarlijks terugkerend evenement die door de gemeente wordt georganiseerd voor al haar inwonende, bij het Veteraneninstituut geregistreerde, veteranen (en partners). Bij de speciale editie op zaterdag 4 april 2020, in het kader van 75 jaar vrijheid, die in de stadhuishal van Oldenzaal plaatsvindt, zijn ook andere belangstellenden uit de gemeente Oldenzaal van harte welkom! Komt u van buiten de gemeente? Neem dan eerst even contact op per e-mail. Oftewel, de Oldenzaalse veteranendag mag iedereen bijwonen uit de gemeente, maar vol = vol!

Verschillende exposities:
De Oldenzaalse Veteranendag op 4 april sluit een themaweek af waarin die hele week verschillende exposities te zien zullen zijn. Deze week start op maandag 30 maart. Denk hierbij o.a. aan de “Veterans View”, de “Wall of honour”, “veteranen in dienst van de vrede” en een expositie van Oldenzaalse veteranen op missie. Maar ook kan de Anne Frank tentoonstelling worden bezichtigd in de bibliotheek, aan de overkant van het stadhuis. Alle exposities zijn ook tijdens de Veteranendag op 4 april toegankelijk.

Programma met m.m.v. Invictus Games deelnemer Edwin de Wolf:
Het programma van die middag start met een welkomstwoord door de voorzitter van de Stichting Veteranen Oldenzaal en een toespraak door de burgemeester, waarna de herdenking aan alle gevallen en gewonde militairen volgt. Na een korte pauze zal Invictus Games deelnemer Edwin de Wolf een lezing geven over moed, toewijding, veerkracht en zelfleiderschap, zijn eigen verhaal. Zoals vermeld is de Oldenzaalse veteranendag openbaar voor alle belangstellenden. Aan de maaltijd aan het einde van de middag kunnen alleen aangemelde veteranen en partners deelnemen.

Concert: Tour of freedom
De veteranendag en de themaweek worden afgesloten met het concert ‘Tour of Freedom” van het Koninklijk Militair Orkest “Fanfare Bereden Wapens” in Stadstheater De Bond. Oldenzaalse veteranen en introducés hebben zich inmiddels voor gratis kaarten kunnen aanmelden. Overige belangstellenden kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief van 10 euro pp deze bijzondere voorstelling eveneens bijwonen. Hiervoor kunt u kaarten bestellen via de website van Stadstheater de Bond.

Contacpersonen
Gemeente Oldenzaal: Simone Huizer, s.huizer@oldenzaal.nl

Stichting Veteranen Oldenzaal: Stephanie Hulsman-Schipper, contact@veteranenoldenzaal.nl