Home » Ontmoeten » Agenda » Theatervoorstelling “Met open ogen”

Harde grappen, zachte momenten, trotser dan trots op onze spelers, Bosnië-veteranen die met hun eigen, intense verhaal op het podium staan!

Het is zo absurd dat je het een slechte grap lijkt: je stuurt een groepje vrijwel onbewapende VN militairen een oorlogsgebied in en je hoopt dat ze alleen met hun aanwezigheid een etnische zuivering kunnen voorkomen. Was het maar een grap.

Van 1992 tot 1995 diende het Nederlandse leger onder de vlag van de VN tijdens de oorlog in Bosnië en Herzegovina. Alhoewel de beelden van deze gruwelijke oorlog elke avond het journaal haalden besloot de Nederlandse regering toch een vredesmacht te sturen die nog geen vlieg dood kon en mocht slaan.

In deze voorstelling vertellen drie Bosnië veteranen over de gruwelijke oorlog waar ze getuige van zijn geweest, maar vooral over de koude douche die ze bij thuiskomst kregen. De vraag is dan ook waar hun PTSS symptomen door getriggerd zijn: de oorlog of de thuiskomst.

Het Magazijn Theaterproducties maakt theater vanuit een fascinatie over alles waar je mee rondloopt maar wat je niet ziet. We bieden mensen een podium en streven naar meer public awareness. Deze voorstelling is een pilot voor een groter theaterproject met veteranen.

Na de voorstelling is er een nagesprek met de spelers in de zaal.

Tekst en regie: Boy Jonkergouw, Spel: Stephan Mertens, Raymond Braat, Antoon van de Wiel, Prisca van derMullen, Artistiek leider: Lotte Penning

Entree € 11,00.

Kaartjes zijn te bestellen via deze link.

Belangrijke informatie

Theater De NWE Vorst, Willem II straat 49, Tilburg
20.00u
22 juni 2017