1 mei 2019
Home Agenda Sunset March voor Individueel Uitgezonden Militairen

Sunset March voor Individueel Uitgezonden Militairen

25 juli 2019


individueel25juli@gmail.com

25 juli 2019: Bijzondere Sunset March voor Individueel Uitgezonden Militairen

Sunset March is sinds 2014 een dagelijkse mars van veteranen over de Nijmeegse Stadsbrug “De Oversteek”. Op de plaats van stadsbrug De Oversteek zijn 48 Amerikaanse soldaten gesneuveld tijdens de heroïsche Waaloversteek van 20 september1944 . De verlichting op deze nieuwe stadsbrug is speciaal. Ter nagedachtenis van de gesneuvelden zijn er 48 paren straatlantaarns die bij zonsondergang paar na paar in wandeltempo aan gaan, zodat de veteraan met de verlichting “mee kan lopen”. De dagelijkse ceremonie van veteranen is een eerbetoon aan de gesneuvelden, maar ook aan de huidige generatie veteranen. Voor nadere info omtrent de Sunset March zie: www.sunsetmarch.nl

Dit jaar viert Nijmegen 75 jaar bevrijding. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met Stichting Sunset March 75 bijzondere Sunset Marches. De Sunset March op 25 juli is daar één van. In dat kader zal ook door een professionele fotograaf een groepsfoto worden gemaakt en deze kan door iedere deelnemer aangeschaft worden en zal eveneens in een later dit jaar te verschijnen boek over 5 jaar Sunset March en 75 Bijzondere Sunset Marches worden gepubliceerd.

Voor individueel uitgezonden militairen bestaan geen specifieke reünieverbanden of veteranenorganisaties. Toch hebben zij ook wel eens behoefte om met mensen van gedachten te wisselen die onder vergelijkbare omstandigheden zijn uitgezonden. Maak van deze gelegenheid gebruik.

Heeft u interesse om mee te lopen? Het is een kans om gelijkgestemden te ontmoeten of het met maten van “toen” te beleven. Geef u op via individueel25juli@gmail.com . Op een later tijdstip, ongeveer eind juni, zullen dan details betreffende de Bijzondere Sunset March aan u worden verzonden.