Home » Ontmoeten » Agenda » Kerstconcert Vrijwillig Muziek- en Tamboerkorps Verbindingsdienst i.s.m. Luchtmacht Mannenkoor

Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingsdienst

m.m.v.

Luchtmacht Mannenkoor

 

Kerstconcert 2018.

 

Op zaterdag 22 december 2018 zal het VMTKV een tweetal Kerstconcerten uitvoeren met de medewerking van het Luchtmacht Mannenkoor in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137 in Ermelo.

Deze muzikale samenwerking van twee muziekgezelschappen uit twee Krijgsmachtdelen onderstreept de nauwe samenwerking van hen die zich inzetten voor vrede, veiligheid en democratie, in de verschillende missiegebieden in de wereld.

Het is een blijk van erkenning en waardering voor alle veteranen sinds de 2e Wereld Oorlog, maar ook van herinneren en gedenken. Bezoekers kunnen een kerstwens sturen naar de mannen en vrouwen in deze missiegebieden.

Kerst is het ultieme feest van vrede en alle genoemde elementen komen door een uitgebalanceerde muziekkeuze aan de orde.

Deze muziekkeuze zal ook de specifieke kenmerken van zowel VMTKV als het LMK onderstrepen.

 

Tijden.

Matinee van 15.00 – 17.30 uur

Avondconcert 20.00 – 22.30 uur

 

Toegangskaarten.

Toegangskaarten á € 7,50 /p.p. zijn vanaf 20 september 2018 te bestellen via

https://www.ticketkantoor.nl/shop/vmtkvkerstmiddag

https://www.ticketkantoor.nl/shop/vmtkvkerstavond

 

Voor veteranen en hun partner geldt een gereduceerd tarief van 50% in combinatie van een geldige veteranenpas bij de toegang.

 

VMTKV is sinds 20 jaar het reünieorkest van het Wapen van de Verbindingsdienst en waaraan in 2018 de formele status van militair orkest is toegekend. Het orkest heeft de Generaal Winkelmankazerne in Harskamp als thuisbasis.

Het orkest bestaat uit 53 mannen en vrouwen in harmoniebezetting en staat onder leiding van dirigent Gerard van Schaik. De tamboers staan onder leiding van Peter Semmeling.

De leden zijn nog actief als militair, veteraan of oud-militair of hebben anderszins een link met defensie.

Het is een zgn “marcherend orkest” met traditionele militaire mars- en tamboermuziek, maar kan ook zeer goed uit de voeten met mooie (klassieke) werken in een concertbezetting.

Het orkest is bij veel defensie gerelateerde evenementen aanwezig, zowel in binnen- als buitenland.

De muzikale kroon op dit orkest is het behalen van de gouden medaille op het Open European Championship in 2018.

Belangrijke informatie

22 december 2018