9 juni 2018
Home Nieuws “24 Nederlandse sporters. 24 helden.”

“24 Nederlandse sporters. 24 helden.”

Kracht

Doelen stellen, is volgens CDS Bauer het belangrijkst bij de Invictus Games. “Jullie gaan dit mét elkaar doen. Niet voor de medaille, maar vooral voor de overwinning op jezelf. Ieder van jullie heeft ervaren dat zijn of haar leven is veranderd. Maar jullie hebben de kracht gevonden om door te gaan. Om jezelf opnieuw uit te vinden. Dat maakt jullie nog grotere helden dan jullie al waren.”

Schakel

De CDS noemde ook de familieleden en vrienden als belangrijke schakel in het herstel van de gewonde militairen.

Voor iedere militair geldt dat zij alleen kunnen doen wat zij doen, omdat hun thuisfront dat mogelijk maakt. Dat geldt voor een revalidatietraject des te meer.

Diep geraakt

Hij verwees daarbij naar de woorden van de dochter van landmachtadjudant Jacco Dudink, die vorig jaar als boogschutter en volleyballer debuteerde op de Invictus Games. “Ik was diep geraakt, toen ik haar woorden hoorde: ‘Na Toronto, zag ik mijn vader weer’. Mooier dan dat, kun je de Invictus Games niet samenvatten”, aldus de CDS.

Invictus Games

De Invictus Games zijn de internationale spelen voor gewonde militairen. In Sydney komen van 20 tot 27 oktober 500 atleten uit 18 landen uit op 11 verschillende sportonderdelen. De Britse prins Harry, die zelf in Afghanistan diende, is de initiatiefnemer van de Invictus Games.

Bron Defensie.